Google: Prepisivači nadmašuju samo sajtove koji imaju probleme sa pretraživačima

11820 views 1 Komentar
google scrapers

Često se može čuti da se webmasteri žale na situaciju da je sadržaj sa njihovih sajtova ukraden i da je sajt koji koristi ukradeni materijal bolje rangiran za baš taj sadržaj. Prepisivači nadmašuju sajtove sa kojih su uzeli sadržaj i to je svakodnevna pojava na Google.

Gary Illyes iz Google se osvrnuo na ovo pitanje u toku panela koji se održao u toku SMX East prošlog četvrtka.

Illyes je rekao da ako se ovo dešava Vama, verovatno je u pitanju to što imate neki od problema vezanih za kvalitet pretraživanja. Takođe, Google je prilično dobar u tome da odredi ko je pravi vlasnik sadržaja. Dakle, ako je prepisivač bolje rangiran od vas, velika je verovatnoća da postoji problem u vezi sa kvalitetom pretrage.

Ništa neobično – ukoliko web sajt koji biva pogođen Pingvin kaznom ili ima probleme sa Google Panda Ažuriranje, sve prepisivači sajta će početi da se bolje rangiraju od sajta sa originalnim sadržajem.

I da, to ostavlja utisak da Google loše radi – ali ovakvo dešavanje je u stvari racionalno prema mišljenju Garry Illyesa.

Šta vi mislite o ovome? Da li postoji i jedan razlog da se prepisivač bolje rangira u odnosu na originalni sajt? Meni to liči pre na to da Panda i Pingvin suviše jako kažnjavaju sajtove i da je kazna prejaka u odnosu na sajtove koji nemaju originalan sadržaj.

0
1 Comment
  1. Apartmani Tuzla

    16. 08. 2017. at 05:07

    Upravo ovako kako ste napisali. Ali mnogi imaju ovaj problem i mnogi web masteri nemaju pojma o ovome o čemu Vi pričate. Lijep pozdrav

    0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.