Google Panda 4.2 ažuriranje – tiho i sporo

7114 views Ostavite Vaš komentar
Google Panda Update 4.2

U nekoliko navrata je Google Panda ažuriranje najavljivano, pa odlagano/pomerano da bi sada stigla informacija da je Google pustio novo Panda 4.2 ažuriranje u toku prethodnog vikenda ali to niko ali baš niko nije primetio. U stvari, postoji mala promena, koju da ne znam da je počelo ažuriranje, nikada ne bih pripisao nekom većem dešavanju koje se odvija u pozadini.

Barry Schwartz sa SER websajta je vodio razgovor sa odgovornima iz Google i oni su mu rekli da je ažuriranje započelo, u nedelju, i da je u pitanju jako sporo dešavanje koje će trajati prilično dugo – za neke stranice sajta i do mesec dana. To ne znači da algoritam radi na strana po strana bazi, u pitanju je sveobuhvatan algoritam koji je radi prilično sporo. Nema opširnijeg objašnjenja o tome kakvo je ažuriranje u pitanju, Google to drži naravno u tajnosti.

Ono što je Barry primetio odnosi se na sajt koji je bio pogođen prošlim Panda 4.1 update-om 25. septembra 2014. godine. Sada se vidi blagi skok ali je još uvek rano da bi se sa sigurnošću moglo tvrditi da je u pitanju zaista oporavak.

google-panda-recovery-42

Pratiću i dalje šta se dešava u vezi novog Panda ažuriranja i obaveštavaću vas na ovoj stranici.

Google je takođe objavio da će Panda 4.2 update uticati na oko 2-3% upita što je relativno malo.

Poslednji Panda update (doduše neoficijelni) smo videli u oktobru prošle godine, sada smo usred novog i to što će mu trebati mesec dana da se završi ne čini nas baš srećnim.

Da li ste vi primetili bilo kakve promene na vašim sajtovima? Vrlo je interesantno da podelite zapažanja sa ostalima pošto se radi o ne engleskom području – da vidimo kako Panda update utiče na lokalne pretrage.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.