Stiže novo Google Panda ažuriranje

4021 views Ostavite Vaš komentar
Google Panda Update

Pre nekoliko dana, na skupu SMX Advanced Gary Illyes (webmaster trend analitičar) iz Google najavio je da će naredni Panda update biti uskoro pušten u rad. Nakon više od 8 meseci od prošlog ažuriranje, ostaje nam da sačekamo jos nedelju-dve-tri dana i vidimo šta je novo.

Novo ažuriranje ne mora obavezno da znači i promena algoritma, kao što je to bio slučaj kod ažuriranja u verziji 4.0 kada je vršena promena signala koje obrađuje Panda. Pre će biti da je u pitanju samo promena unutar postojećeg algoritma, samo doterivanje postojećih podataka.

Dakle, u narednim nedeljama očekujte da ćemo pratiti sva dešavanja oko  Panda ažuriranja, novi sajtovi će biti pogođeni, neke stare “žrtve” će se izvući iz problema ili će potonuti još dublje. Sve će biti mnogo jasnije kada nova Panda ugleda svetlo dana!

Gary Illyes at SMX Advanced

Illyes je takođe objasnio da je u Google-ovom najvećem interesu da podaci budu stalno sveži i da se ažuriranje vrši što češće. Tako da sajtovi koji zapadnu u probleme mogu brzo i da se oporave. Svakako, neće svi sajtovi videti boljitak, neki će ostati u problemu, a novi će tek biti pogođeni i osetiti svu gorčinu i glavobolju koju donosi Panda ažuriranje.

 

 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.