Yahoo počeo testiranje pretrage u partnerstvu sa Google

4423 views Ostavite Vaš komentar
Yahoo Google Search

Samo nekoliko meeseci nakon što je Yahoo produžio dugoročni ugovor sa Microsoftom što se tiče pretraživanja , počeli su sa testiranjem pretraživanja u partnerstvu sa Googleom. Testom je obuhvaćen mali broj dekstop i mobilnih upita. Ovo je otkrio Aaron Wall iz SEOBook-a tako što je video rezultate sa Bing reklamama a zatim Google reklamama kada je koristio različite browsere. Nakon što je New York Times postavio pitanje u vezi ovoga, stigao je samo kratak odgovor i od strane Yahoo i od Google-a da su postigli dogovor ali bez ulaženja u detalje, šta su se dogovorili. Iz Yahoo su potvrdili da se radi o testu, radi što boljeg iskustva Yahoo korisnika povremeno pokreću određene testove sa različitim partnerima a to uključuje i pretraživače.

Yahoo i Microsoft su revidirali desetogodišnje partnerstvo u aprilu. U ugovoru stoji da će Yahoo na 51% rezultata pretrage uključivati Bing reklame što govori da je preostalo 49% koje će raspoređivati kako god žele. Ostaje da odluče do oktobra meseca što ostavlja prostora za testiranje novih rešenja.

još 2008. godine je Googlebio taj koji je prvi želeo da pruža rezultate i reklame na Yahoo ali je inicijativa stopirana od strane Ministartstva pravosuđa u vezi monopola koji je mogao nastati ako bi Google pružao ove usluge za Yahoo. Ostaje nejasno kako će to sada dobiti zeleno svetlo kada su ranije odbijeni. Još uvek nema nikakvog komentara iz državnih institiucija tako da ostaje da pratimo situaciju i vidimo ko će još napraviti dogovor sa Yahoo.

SEO TOOLS - Yahoo Search

Yahoo i Microsoft revidirati svoje 10-godišnje partnerstvo u travnju: Bing koristi za pružanje Yahoo rezultata pretraživanja i oglasa isključivo. Sada, bivši ima pravo potražiti pomoć ostalih pružatelja do 49 posto svojih rezultata pretraživanja.Dvojica mogli potpuno razbiti do listopada, kao i, iako je jasno Yahoo dalje testiranje vode prije nego što odluči. Google je htio pružiti pretraživanje oglasa za Yahoo put natrag u 2008, ali to je posao zakinutim u korijenu od strane Ministarstva pravosuđa. DOJ je antitrust podjela vjeruje sporazum mogao uskratiti “potrošačima prednosti konkurencije”, pa Google otišao. To je nejasno, ako su već izbrisani stvari s agencijom ovaj put, ali DOJ nije izdao službeno priopćenje o ovom potencijalnom partnerstvu još.

Google se trenutno suočava sa velikim kaznama u Evropi u vezi antimonopolske istrage koju su započele konkurentske kompanije uključujući i Yelp, Microsoft, Expedia i TripAdvisor.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.