Google testira velike slike kod mobilne pretrage rezultata

4115 views Ostavite Vaš komentar
google responsive

Google testira novi oblik prikazivanja slika prilikom pretrage rezultata na mobilnim uređajima. Ovaj novi interfejs je sličan onome što je viđeno u decembru prošle godine, međutim sada su slike nešto veće i smeštene na levoj strani isečka (snippet).

Pogledajte kako izgleda naslov, URL i zatim područje isečka u kom se nalazi opis na desnoj i slika na levoj strani.

images-in-google-mobile

Google uvek pokušava postići ravnotežu između toga da se rezultati pretrage učitavaju neverovatnom brzinom i na mobilnim i na desktop uređajima i da istovremeno daje korisniku što više podataka pre nego klikne na rezultat pretrage.

Dodavanjem slika može doći do usporavanja učitavanja rezultata ali je jasno da Google testira novi sistem da vidi da li oni koji klikću na rezultate radije ostaju na sajtovima ili se vraćaju natrag na pretraživač.

Tehnološki džin i ovim potencijalnim promenama želi da korisnici Interneta ostanu zainteresovani za ono što im nude. Na prošlonedeljnom I/O skupu predstavljene su neke zanimljive najave. Iako kompanija kontinuirano razvija i uvodi nove tehnologije kao što su Google Glass ili automobili koji se autonomno kreću, Google pretraživač  i dalje predstavlja srž kompanije i ne žele da iko pomisli da to više nije tako.

 

0
RELATED ITEMS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.