Google prikazuje kalorije brze hrane u pretrazi

13474 views Ostavite Vaš komentar
google burger

Da li ste se nekada pitali kakavu prehrambenu vrednost ima vaš omiljeni hamburger u restoranu brze hrane? Naravno, uvek možete surfovanjem da dođete do web sajtova gde se nalaze sve potrebne informacije ali kao što to u naslovu možete videti, Google se pobrinuo da vam olakša da dođete do informacije brzo i efikasno.

Google je nedavno najavio ovu novinu a sada je ona i dostupna širokom auditorijumu. Prikazuje se količina kalorija koja se nalazi u vašoj brzoj hrani zajedno sa dodatnim prehrambenim informacijama. Ako u pretraživaču budete kucali sledeće: “big mac mcdonalds”, sigurno ćete dobiti odgovor baš ovakav:

big mac mcdonalds Google

Odmah je prikazana količina kalorija koji unosite prikazanom hranom, a ako želite dodatne informacije kao što su masnoća, šećer, kalijum, nartijum itd. sve informacije su u nizu prikazane. Kao što sam već rekao, sve ove informacije su dostupne i na sajtovima proizvođača ali ako želite brzo doći do informacije – tu je Google.

Kako kažu u Google ova funkcionalnost će biti uskoro dostupna na svim platformama, kako na desktop tako i na mobilnim pretragama.

Da li vam se sviđa novotarija iz Google? Kakav je vaš stav prema ovom tipu informacija koje dolaze iz Google-a?

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.