Google Mape: Omogućeno deljenje na svim uređajima

3362 views Ostavite Vaš komentar
share google maps

Prema najnovijoj informaciji sa zvaničnog Google+ naloga, Google je objavio da je omogućio deljenje Google Mapa na svim uređajima.

Korisnici mape sada mogu da sinhronizuju sa svojim dekstop računarima i mobilnim uređajima. Da bi deljenje bilo moguće, oba tipa uređaja moraju biti prijavljeni na Google Maps. Dokle god su uređaji prijavljeni, nakon dobijanja rezultata pretrage stoji opcija “Send to Device”. Kada je lokacija (mesto) prosleđeno, obaveštenje se šalje na mobilni uređaj putem push notifikacije. Ažuriranje je omogućeno i za iPhone kao i za Android ali neće raditi ako su Mape podešene na “Lite Mode”.

GoogleMaps share

Iako su mnogi korisnici prijavili probleme sa sinhronizacijom uređaja u komentarima na Google+, prema kompanijskom uputstvu, ažuriranje Mapa trebalo bi da radi na obe vrste uređaja ako imaju instaliranu poslednju verziju Google Mapa, ako su prijavljeni, imaju pouzdane Wi Fi konekcije i omogućene notifikacije.

Probao sam da vidim kako opcija radi, međutim nisam uspeo. Verovatno će trebati malo vremena da prođe pre nego što u celom svetu bude omogućeno deljenje Google Mapa.

Da li ste vi uspeli? Kako vam se sviđa nova funkcionalnost deljenja Google Mapa?

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.