Google: Ako više puta spamujete, bićete strožije kažnjeni

8190 views Ostavite Vaš komentar
Google SEO-SPAM

Google je na svom blogu publikovao novi članak u vezi kršenja smernica za webmastere. U tekstu se objašnjava da, ako vam se desi da iznova kršite smernice koje su postavljene za webmastere, može dovesti do ozbiljnijih kaznenih mera (penalizacije) protiv web sajta.

Takođe to može učiniti i daleko težim proces ponovnog vraćanja normalnog stranja penalizovanog web sajta. Posebno u slučajevima kada je prekršaj ponovljen sa jasnim naznakama da je u pitanju spam te se umesto oporavka mogu očekivati dalje mere dodaju iz Google-a.

E sad, pitanje je šta se misli pod “dalje mere”? Verovatno može značiti nekoliko stvari, kao što je duži period trajanja kaznenog perioda, uklanjanje iz indeksa pretrage u potpunosti ili ko zna šta još.

Evo ga isečak iz blog članka, ako dođe do izmene u međuvremenu da znamo šta su iz Google-a inicijalno rekli:

However, some sites violate the Webmaster Guidelines repeatedly after successfully going through the reconsideration process. For example, a webmaster who received a Manual Action notification based on an unnatural link to another site may nofollow the link, submit a reconsideration request, then, after successfully being reconsidered, delete the nofollow for the link. Such repeated violations may make a successful reconsideration process more difficult to achieve. Especially when the repeated violation is done with a clear intention to spam, further action may be taken on the site.

In order to avoid such situations, we recommend that webmasters avoid violating our Webmaster Guidelines, let alone repeating it. We, the Search Quality Team, will continue to protect users by removing spam from our search results.

John Mehlem iz Google-ovog nemačkog webmaster tima je po ovom pitanju rekao na Google+ da je ponavljanje grešaka veoma retka pojava.

Razmišljajući o ovoj temi, i sam sam imao utisak i razmišljao u smeru da ako se prekršaji ponavljaju kaznene mere mogu postati drastičnije. Na kraju krajeva, radi se o akciji koja je manuelna, ne podstaknuta delovanjem nekog algoritma kao što su na primer Panda i Pingvin.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.