5 SEO saveta za jačanje lokalnog rejtinga sa savršenim citatima

4733 views Ostavite Vaš komentar
lokalni citati

Ova tehnika online marketinga novijeg  datuma je odlično rešenje za gotovo 90% lokalnih preduzetnika koji traže načine za brendiranje svog biznisa na lokalnom tržištu i žele da poboljšaju lokalne SEO rezultate bez kršenja bilo kojeg protokola i pravila na pretraživačima.

Pojednostavljeno, lokalni citati se odnose na online spominjanje vašeg poslovnog naziva ili naziva sa adresom i telefonom na lokalnim imenicima, oglasima, blogovima, e-mail biltenima ili web stranicama.

Ovo spominjanje može imati linkove ali i ne mora. Ako se postavljaju strateški i marljivo, lokalni citati mogu dodati nemerljivu vrednost svakom poslu.

Šta je to u citatima moćno?

Nekoliko izveštaja i ankete pokazuju da lokalni citati igraju glavnu ulogu u određivanju lokalnog SEO rangiranja bilo kog web sajta, podižu rangiranje većine web sajtova za oko 25%.

Evo kako je David Mihm, stručnjak za lokalni SEO sa moz.com poređao glavne faktore za lokalno rangiranje:

Mihm-local-ranking-factors-localu

Tipovi lokalnih citiranja

Postoje dva tipa lokalnih referenci – struktuirane i nestrukturirane. Strukturirana lokalna spominjanja su ona koja se dodaju na sajtove sa lokalnim listama , kao što su lokalni oglasi, recenzije i žute stranice.

Nestrukturirane lokalne reference su one koje se dodaju na blogove, web sajtove i državne sajtove. I strukturirana i nestrukturirana citiranja igraju suštinsku ulogu u poboljšavanju rangiranja vašeg lokalnog biznisa na pretraživačima.

Što se češće vaš biznis spominje, viši je rank koji postižete.  Ovaj obrazac možete analizirati uz pomoću alata za analizu citata i pomoći u kreiranju moćnih spominjanja za postizanje optimalnih rezultata.

1. Razlika između linkova i citata

Jedna od najčešćih grešaka većine vlasnika biznisa jeste da mešaju lokalne citate sa linkovima. Ovo dvoje je različito – citati su u osnovi tu da upućuju na brendiranje dok su linkovi tu za konverzije.

Citati ne moraju da nose bilo kakve linkove, mada može tu biti postavljen i link koji doprinosi značaju onoga što se nalazi pod citatom. Sa druge strane, linkovi su naročito namenjeni unakrsnom povezivanju drugih web stranica sa vašim.Primer šta sve može da sadrži jedan citat:Naziv firme, sam za sebe
Naziv firme i broj telefona
Naziv firme, broj telefona i adresa
Naziv firme, broj telefona, adresa i link
i tako dalje….

2. Budite sigurni da su sve informacije isprave i koriste dosledan format

Važno je da vaši SEO citati sadrže tačne informacije o vašoj firmi i da se pojavljuju u istom formatu na svim sajtovima koji se bave poslovnim listama.

Konzistentnost vaših lokalnih citata na popularnim sajtovima daće vašoj ciljanoj klijenteli utisak profesionalnog i angažovanog pristupa poslu kojim se bavite.

3. Izbegavajte dupliciranje listi

Fokusirajte se na pravljenje identičnih poslovnih citata na različitim sajtovima sa listama. Uklonite sve duplicirane liste na drugim sajtovima. Ako imate više od jednog citata koji pokazuju različite adrese, telefonske brojeve ili imena, možete izazvati nesigurnost i uticati na verodostojnost vašeg poslovanja.

Nastavite redovno da sarađujete sa sajtovima sa listama, ažurirajte svoje liste sa tačnim informacijama, brišite duple liste kako biste obezbedili bolje korisničko iskustvo.

4. Izaberite prave kategorije

Ključ uspeha za svaki posao jeste izbor relevantnih citata koji će upućivati ciljane kupce da traže vaše proizvode ili usluge direktno u vašem poslovnom prostoru.

Kada pogrešno obeležite vaše usluge ili proizvode pod pogrešnim kategorijama, oštetićete vaše rangiranje. Umesto da budete vidljivi ljudima koji traže vaše proizvode ili usluge, vaša ciljana publika će videti samo konkurenciju.

5. Integrišite ključne informacije

Integrišite ključne informacije kao što su slike, video materijali i specijalne ponude da biste povećali zainteresovanost potencijalnih klijenata za vaš posao. Dodavanjem ovoga na vaše liste donosi veću vrednost vašem poslu i stvara poverenje među vašim ciljanim klijentima.

Ako imate neko pitanje u vezi citata, ostavite ga u komentarima. Probaću da odgovorim na pitanje i eventualno dodam još informacija u članku.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.