5 besplatnih emulatora mobilnih uređaja za testranje vašeg web sajta

4174 views Ostavite Vaš komentar
mobile emulators

Procenat svih upotreba weba koji su sa smart telefona i ostalih mobilnih uređaja neprestano raste, neće proći puno vremena kada ćemo moći napisati da su mobilni uređaji izbili na prvo mesto ispred dekstop i laptop računara kada je u pitanju web saobraćaj. Što znači da je velika šteta ignorisati mobilne korisnike kada kreirate web sajt.

Jedna od najvažnijih stvari koje možete uraditi da vaš sajt bude mobilno optimizovan (mobile-friendly) jeste da ga testirate na što većem broju smartphone i tablet platformi. Srećom, emulatori to značajno olakšavaju.

Emulatori mobilnih telefona omogućavaju vam da proverite da li je sajt responsive i funkcionalan na velikom broju različitih mobilnih platformi, kao što su IPhone, Android, BlackBerry, iako zapravo nemate taj uređaj u rukama. Mobilni emulatori pomažu da detektujete probleme kod prikaza web stranica i omogućavaju da napravite neophodne izmene kako bi bile vizuelno ispravne, funcionalne i atraktivne na mobilnim uređajima.

Uvek vršite testove sa što više realnih uređaja. To ne znači da treba da kupite veći broj telefona i tableta. Emulatori koje ćemo predstaviti u ovom tekstu su definitivno korisni ali ne rade sa stoprocentnom tačnošću. Iskoriste prednost testiranja koje nude emulatori i zatim potvrdite ispravnost sa nekoliko referentnih modela smart telefona i tableta.

Ukoliko pored ove liste znate za joše neke kvalitetne emulatore bilo bi nam drago da komentare iskoristite da bismo imali što sveobuhvatniju listu emulatora mobilnih uređaja.

iPad Peek

Da biste bili sigurni da je vaš web sajt kompatibilan sa iPad tabletom i većinom drugih poznatih tableta na tržištu, probajte iPad Peek emulator.

ipadpeek.com tablet view

Mobile Phone Emulator

Mobile Phone Emulator spada u red najpopularnijih emulatora. Najveća prednost ovoga alata je podrška za veliki broj mobilnih platformi, uključujići i Samsung, IPhone, Blackberry i drugi

mobilephoneemulator

MobiReady

Slično sajtu Gomez, MobiReady takođe proverava veliki broj parametara, kao što su dotMobi i W3C mobilna usklađenost, nudi i prilično detaljan izveštaj o propustima i greškama. Poseduje sveobuhvatan sistem za proveru koda.

mobiready

Responsivepx

Responsivepx pomaže kod provere dizajna da li je responsive. Možete proveriti prikazivanje i funkcionalnost web sajta na različitim uređajima veličinama ekrana.

responsivepx

Screenfly

Screenfly je jedan od emulatora koje morate imati u listi omiljenih pošto ima podršku za mnogo platformi. Možete ga prilagoditi na način na koji želite testirati vaše web stranice u različitim kategorijama.

Evo je lista uređaja koje možete emulirati u vašem web browseru. Lista je napravljena prema kategorijama: Desktop, Tabler, Mobile i Televizija.

Desktop : 10”, 12”, 13”, 15” NetBooks i 19”, 20”, 22”,23”,24” Desktop veličine

Tableti Mobilni
ViewSonic View Pad
Velocity Cruz
Samsung Galaxy
Apple iPad 1 and 2
Motorola Xoom
Motorola RAZR V3m
Motorola RAZR V8
BlackBerry 8300
Apple iPhone 3
LG Optimus S
Google Nexus S
Asus Galaxy 7
Apple iPhone 4

Televizija :

480p Televizija
720p Televizija
1080p Televizija

Screenfly

Svi predstavljeni mobilni emulatori pružaju besplatne povratne informacije koje će vam omogućiti da vrlo jednostavno testirate vaše web sajtove. Budućnost weba je u mobilnosti i ne smeju se zanemariti mobilne platforme kada pravite ili redizajnirate web sajt ako želite da stranice sajta budu vidljive kompletnom auditorijumu koji mu inače mogu pristupiti.

Koje korake preduzimate kada testirate sajtove za upotrebu na mobilnim uređajima ? Da li smo propustili vaš omiljeni emulator? Biće nam zadovoljstvo da listu dopunite u komentarima

mobile logos

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.