13 Alata za automatizaciju marketinga vaših sadržaja

10120 views Ostavite Vaš komentar
sadrzaj-marketing

Marketing sadržaja treba da zauzima veoma važno mesto u vašem poslovanju i shodno tome treba mu posvetiti posebnu pažnju. Srećom postoji široka lepeza rešenja koja će vam pomoći da automatizujete jedan deo poslovanja.

Da bi nabrojali najbolje, kolege sa SEJ sajta su napravile anketu među osnivačima YEC (Young Entrepreneur Council) – koji im je omiljeni alat za automatizaciju marketinga sadržaja i zašto ga preporučuju drugima.

Hootsuite

Jonathan LongHootsuite koristimo za promociju sadržaja klijenta preko svih njihovih profila na društvenim mrežama. Kada klijenti publikuju novi sadržaj automatski se vrši promocija i na socijalnim mrežama. Na Hootsuite podesimo vreme publikovanja. Ova funkcionalnost nam omogućava da diktiramo u koje vreme će novi sadržaj biti ponuđen na čitanje. Tako smo u mogućnosti da postignemo veću čitanost sadržaja.

Jonathan LongMarket Domination Media

Buffer

Jonny SimkinBuffer je dličan alat za pravljenje rasporeda narednih artikala na društvenim mrežama. Umesto da trošite vreme u pronalaženju i objavljivanju sadržaja,ovaj posao možete obavljati jednom nedeljno, napraviti raspored kada ćete artikle objavljivati na svim socijalnim mrežama. Buffer čini da vaša firma izgleda aktivna i naravno smanjuje vreme potrebno za upravljanje društvenim mrežama.

Jonny SimkinSwyft

Snip.ly

Shawn PoratSmatram da je snap.ly koristan alat za upravljanje sadržajem. Omogućava da linkujete informativni sadržaje već objavljene na webu i dodate vaše linkove na njih. Snap.ly je na neki način negde između jednostavnog šerovanja linkova i stvaranja vlastitog sadržaja od nule, dajući najbolje od oba. Pomaže vam povećati broj poseta i pružiti relevantan sadržaj uz minimalne napore.

Shawn PoratFortune Cookie Advertising

Tailwind

Danny WongZa zakazivanje pinova na Pinterestu i odličnnu analitiku koristite Tailwind. Više od 35.000 brendova i agencija koristi baš Tailwind za kreiranje skalabilnih Pinterest marketinških kampanja. Čim naučite koji pinovi generišu najbolji odgovor sa društvenih mreža, bićete u mogućnosti da dodatno optimizujete vašu marketing strategiju za sadržaje.

Danny WongBlank Label

Searchmetrics

john ramptonKoristim Searchmetrics kako bih ulovio konkurenciju i video šta oni rade na Internetu, tako da isto to mogu uraditi bolje. Njihov paket za optimizaciju sadržaja pomaže da vidim tačno koje promene trebam napraviti da bi se moji sadžaji, tagovi itd rangirali bolje od konkurencije.

John RamptonDue

Infusionsoft

Nicole MunozInfusionsoft je kompletan CRM softver koji se koristi, pre svega, za napredni e-mail marketing. Pomoću njega možete vršiti i fakturisanje, povezivanje sa društvenim mrežama, kao i krairati prodajne linije kako bi bolje ciljali poslovne klijente. Kriva učenja je malo strma ali rezultati naših klijenata su fenomenalni u poređenju sa drugim automatizovanim sistemima za marketing sadržaja.

Nicole MunozStart Ranking Now

CoSchedule

Syed BalkhiCoSchedule je pametan kalendar sadržaja i socijalni plugin za WordPress. Pomaže u organizaciji strategije sadržaja, a zatim stvara efektivnu strategiju za marketing sadržaja na društvenim mrežama koja najviše odgovara vašim sadržajima radi postizanja najboljih rezultata.

Syed BalkhiOptinMonster

Curalate

Cody McLainCuralate koristi algoritam čitanja slika koji omogućava, između ostalog, raspored sadržaja, praćenje uspešnosti i utvrđivanje u realnom vremenu ko ima dovoljno uticaja da može prodavati vaše proizvode. Ovaj softver osigurava da bilo koji Vaš publikovani sadržaj ima veće šanse da postane popularan.

Cody McLainSupportNinja

Zapier

Chris BrissonZapier omogućava jednostavno povezivanje aplikacija u celinu radi automatizacije većeg dela sadržaja namenjenog za distribuciju. Na primer, kada publikujete artikal na Instagram, automatski se publikuje i na Facebook i Twitter. Definitivno smanjuje vreme potrebno za distribuiranje aritkala na društvenim mrežama.

Chris BrissonCall Loop

Hubspot

Lindsay MullenKoristimo Hubspot za sve naše e-mail marketing automatizacije. Odličan je za postavljanje radnih zadataka koji omogućavaju da “presretnete” kupce na mestima gde i kada obraćaju pažnju.

Lindsay MullenProsper Strategies

Sprout Social

Jayna CookeSprout Social omogućava da zakazujete puštanje artikala na socijalnim kanalima kada god to želite. Kada pišete sadržaj unapred, možete da zakazujete publikovanje radi što boljeg pokrivanja ciljane grupe. Društvene mreže svakodnevno pomažu kompanijama da dobiju veću izloženost. 78% prodavaca koriste društvene mreže kako bi ostvarili bolje rezultate od konkurencije. Upotrebom tehnologije možete stići i do internacionalnih klijenata.

Jayna CookeEVENTup

TrackMaven

Sam SaxtonZa razliku od drugih alata, TrackMaven omogućava automatizaciju obaveštenja kako vaši a i sadržaji konkurencije “rade”. Veoma korisno kada želite pratiti i reagovati kada se gleda šira slika i na više platformi.

Sam Saxton, Salter Spiral Stair and Mylen Stairs

Yesware

Reuben YonatanYesware izuzetno pojednostavljuje posao blogera. Integriše se direktno u Gmail bez potrebe za dodatnim prijavama. Omogućio nam je promenu poslovanja, ne trošimo više dane na ručno slanje emailova. Sve je automatizovano a rezultati su prikazani na super jednostavnom upravljačko/kontrolnom ekranu.

Reuben Yonatan, GetVoIP

 

Predpostavljam da je neki takođe solidan alat za automatizaciju marketinga vaših sadržaja izostavljen stoga bi bilo dobro da u komentarima iskoristite priliku i dodate neke od svojih favorite i pomognemo jedni drugima ne bi li što efikasnije vršili marketinške kampanje.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.