Poglavlje 2: Saržaj & faktori uspeha na pretraživačima

Saržaj & faktori uspeha na pretraživačima

Na zapadu koriste frazu “content is king”. Kod nas se može reći malo drugačije… sadržaj je zakon! Ovu frazu čujete stalno iznova kada se pominje priča o SEO uspešnosti. Iz tog razloga Periodni sistem SEO faktora uspeha počinjemo sa elementima vezanim za sadržaj i kao prvi element postavljamo kvalitet sadržaja.

Kreirajte dobar sadržaj i napravili ste čvrstu osnovu za za podršku svim ostalim SEO nastojanjima.

Cq – Content Quality – Kvalitet sadržaja

cq - Content QualityViše od svega ostalog, kreirate kvalitetan sadržaj? Ako prodajete nešto, idete li dalje od toga da pružate jednostavnu brošuru sa podacima koji se mogu naći na stotinama drugih mesta?

Da li dajete razlog da posetioci provode više od nekoliko sekundi za čitanje vaše web stranice?

Nudite li stvarnu vrednost, nešto zaista bitno posetiocima, jedinstveno, drugačije, korisno i da se ne može naći negde drugde?

To su samo neka od pitanja koja trebate postaviti sebi u proceni da li ste pružiti kvalitetan sadržaj. Ovo nije mesto gde trebate štedeti jer se radi o osnovi od koje zavise svi drugi faktori.

Pročitajte SEOLend članke u nastavku da biste mogli zaokružiti priču o kvalitetu sadržaja i da biste mogli razmišljati u pravom smeru.

Poglavlja: Početna1: Faktori2: Saržaj3: Arhitektura4: HTML5: Poverenje6: Linkovi7: Personalizacija8: Društveni mediji9: Prekršaji