Bing će šifrovati saobraćaj nakon pretrage

2884 views Ostavite Vaš komentar
BING secured

Bing je najavio da će početkom ovog leta početi standardno sa šifrovanjem saobraćaja te ćemo svi biti uskraćeni sa određenim brojem informacija o posetiocima sajta.

Pre skoro godinu dana Bing korisnici Binga su dobili opciju da šifruju pretragu ako to žele – sada će to biti podešeno kao standard za sve korisnike Bing pretraživača. To znači da će dolazeći saobraćaj sa Binga umesto dosadašnjeg http://www.bing.com biti https://www.bing.com

Webmasteri će i dalje moći da identifikuju kada saobraćaj dolazi sa Binga, ali će zbog nove promene biti uskraćeni za informaciju šta je korisnik koristio u pretrazi na Bing kada je kliknuo na link kojim je došao na vašu stranicu. Iz kompanije kažu da ova promena ima za cilj zaštitu privatnosti korisnika pretrage.

Iz kompanije kažu da će limitirani broj izvršenih upita nad podacima pretrage i dalje biti  dostupan kroz njihove webmaster alate i alate za oglašavanje – Search Query Terms Report, Universal Event Tracking i Bing Webmaster Tools.

Kao što većina webmastera i ljudi koji se bave online marketingom znaju, Bing se, pored drugih pretraživača, koristio za dobijanje informacija o upitima pretrage nakon što je Google prestao da pruža ovu vrstu podataka još 2013. godine.

Pošto je i Bing prihvatio i prilagodio se onome što se sada već zove industrijski standard, oni koji su koristili podatke o upitima sa Binga će morati da istraže alate koje smo spomenuli u ovom članku.

Ako imate neka iskustva vezana za pribavljanje i analizu upita koji dolaze sa pretraživača, slobodni ste da ih iznesete niže u komentarima.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.